beter geisoleerde woning
De energieprijzen zijn de afgelopen maanden hard gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Maatregelen om de woning energiezuinig te maken zijn duur en voor steeds meer woningeigenaren niet haalbaar. Daarom wil de gemeente Gennep woningeigenaren met een laag inkomen en een matig of slecht geïsoleerde woning helpen.

De gemeente Gennep wil u graag informeren omtrent de aanvullende regeling aanpak energie armoede vanuit de Gemeente Gennep. Hieronder leest u hoe de gemeente dit wil oppakken.

De ‘Aanpak energiearmoede’ regeling is bedoeld om woningeigenaren met een laag inkomen te ondersteunen

De gemeente is een nieuwe regeling gestart waarbij een specifieke groep woningeigenaren recht heeft op een vergoeding voor energiebesparende maatregelen. Deze regeling is aanvullend op de al bekende energietoeslag en heeft als doel om de energierekening verder omlaag te brengen via een vergoeding voor energiebesparende maatregelen. De vergoeding kan oplopen tot een bedrag van maximaal €3.000,- per woning.

Kenmerken van de doelgroep woningeigenaren: <120% bijstandsnorm en < energielabel C

De doelgroep die recht heeft op deze regeling bestaat uit woningeigenaren met een inkomen van maximaal 120% van de bijstandsnorm en waarvan het huis een energie Label C of lager heeft. Slechts een deel van deze doelgroep is momenteel bekend bij de gemeente. Middels publicaties zoals deze wil de gemeente ervoor zorgen dat zoveel mogelijk woningeigenaren uit deze doelgroep alsnog bereikt worden.

U kunt hier uw aanvraagformulier downloaden maar ook online invullen op de site van de gemeente.

Uw aanvraag dient vóór 1 december bij de gemeente ontvangen te zijn.

Voor meer en uitgebreidere informatie: Gemeente Gennep

of kopieer onderstaande link in uw browser:

https://www.gennep.nl/energiebesparende-maatregelen-voor-woningeigenaren-met-een-laag-inkomen