03-04-2022:

Beste sport- en beweegaanbieders,Veel mensen zijn op de vlucht geslagen voor de oorlog in Oekraïne. Een vreselijke situatie!! Inmiddels stromen Oekraïense vluchtelingen binnen bij Residence Heijendael aan de Schaafsebosweg ten zuiden van Heijen. Verschillende hartverwarmende acties zijn gestart om de vluchtelingen bij te staan. Zo verzorgde VV Heijen een voetbalclinic op het veld naast het park en bieden ze de Oekraïense vluchtelingen de mogelijkheid om deel te nemen aan de reguliere trainingen bij VV-Heijen.Ook Gennep Doet Mee heeft jullie hulp nodig om deze mensen te helpen:Vrijwilligers We zijn op zoek naar vrijwilligers die, liefst overdag, tijd hebben om sportief aan de slag te gaan met de kinderen en/of volwassenen. Heb je belangstelling of wil je meer informatie, maak dit dan kenbaar bij beweegmakelaar Maloe Janssen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij probeert vraag en aanbod met elkaar te matchen.Sportkleding, sportschoenen en sportmaterialenZouden jullie met jullie leden sportschoenen en -kleding (met name voor kinderen), of sportmaterialen in willen zamelen voor de Oekraïense vluchtelingen? Wekelijks van maandag tot en met vrijdag kunnen deze tussen 09.00-16.00 afgegeven worden bij INTOS aan De Groote Heeze 41 in Heijen. Wij zorgen er voor dat deze vervolgens naar Heijendaal gebracht worden.Opvang op de clubZien jullie mogelijkheden om vluchtelingen mee te laten trainen? Laat dat mij dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-47949518NB Veel is nog onduidelijk. Hoeveel vluchtelingen komen er precies? Zijn dit zoals in de pers staat vooral kinderen en moeders? Wat zijn hun behoeften aan sport en spel? Dit zal de komende weken allemaal moeten blijken. Wij kiezen ervoor om in een vroegtijdig stadium bovenstaande acties op te zetten, zodat we er klaar voor zijn zodra de vraag er is. We vragen jullie begrip als er niet altijd meteen tot uitvoering overgegaan kan worden. Maar alle beetjes helpen!Alvast bedankt voor jullie hulp en steun.

Zie ook: :https://www.vvheijen.nl/eerste-training-met-jeugd-uit-oekraine

V.V. Heijen

 

25-03-2022: Persbericht gemeente Gennep:

Gemeente Gennep gaat Oekraïense vluchtelingen opvangen bij Residence Heijendael

We kennen allemaal de schrijnende situatie in Oekraïne waar onschuldige inwoners op de vlucht zijn voor de oorlog. Om deze mensen te helpen is het belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. In de gemeente Gennep doen we dit door het mogelijk maken van langdurige opvang voor een grote groep vluchtelingen, in opdracht van de raad. We zijn blij te kunnen melden dat we binnen zeer korte tijd aan deze opdracht hebben kunnen voldoen door een opvanglocatie te vinden voor langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen. Residence Heijendael heeft het park beschikbaar gesteld. We zijn verheugd dat we in Residence Heijendael een partner hebben gevonden die hier samen met ons de verantwoordelijkheid in wil nemen.

Vanaf vrijdag 25 maart kunnen de eerste vluchtelingen al hun intrek nemen in enkele chalets. Vanaf 1 april zijn 40 chalets beschikbaar en, wanneer nodig, kunnen we het aantal verder uitbreiden tot 90 chalets (450 opvangplaatsen). De locatie is bedoeld voor ‘lange termijn opvang’, dit betekent dat vluchtelingen hier langer dan 6 maanden kunnen verblijven.

Burgemeester Hans Teunissen: “Als we kijken naar de opdracht waar we als Veiligheidsregio Limburg Noord voor staan, het opvangen van de eerste 2000 vluchtelingen in de regio, dan ben ik erg trots dat we als Gennep met maar liefst 450 opvangplekken hier een bijdrage aan leveren. Het is hartverwarmend om te zien dat onze inwoners sinds het uitbreken van de oorlog al bezig zijn met de hulpverlening aan gevluchte Oekraïners, dat geeft me vertrouwen dat we ook de mensen die naar Residence Heijendael komen een warm welkom zullen geven”.

Meer informatie over de vluchtelingen en de opvang is te vinden op gennep.nl/opvang-vluchtelingen-Oekraïne