Wilma Kroon
Ja, het heeft even voeten in de aarde gehad, maar nu per 1 april 2020 gaat Wilma Kroon aan de slag in Heijen als Dorpsondersteuner!

Wilma woont in Ottersum. Ze is breed geschoold in het ondersteunen en begeleiden en heeft ruime ervaring als thuiscoach. Maar bovendien kent ze ook alle hulporganisaties en hulplijnen van binnen uit.

Welkom in Heijen, Wilma!!

 

‘Accent op ieders Talent’

De bedoeling is dat ze, in de opstartfase samen met Roos van Otterdijk, in Heijen het traject ‘Accent op ieders Talent’ gaat opstarten. (Roos kent deze wijze van werken al langer.)

Het is vanuit ‘Accent op ieders Talent’ de bedoeling dat mensen met elkaar in contact gebracht worden die iets voor elkaar willen en kunnen betekenen. Daar kan een ‘talentenbank’ uit groeien.

De dorpsondersteuner zet mensen vooral in hun eigen kracht.

Maar ze is ook de verbindende schakel tussen inwoners, diverse (zorg)professionals, hulpinstanties, vrijwilligersorganisaties en ondernemers.

Daarvoor moeten natuurlijk ook gesprekken met de mensen in Heijen gevoerd worden, maar gezien de maatregelen rond het Corona-virus is dat nu nog niet mogelijk.

 

Wat kan nu al wel!

Wilma neemt nu de coördinatie op zich van de algemene hulpvragen en de hulp die mensen aanbieden n.a.v. de oproep Hèjje Helpt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maar ook persoonlijke vragen kunnen aan haar gericht worden via bovenstaand mailadres of per telefoon 06-57486685.

In de volgende editie van Hejs Nejs zal ze zich verder voorstellen.