header.png
vrijdag 7 augustus 2020

05-04-2020: Afgelast: Lijden en bevrijden

lijden en bevrijden concert afgelast
Helaas heeft EMM moeten besluiten om het concert “Lijden en Bevrijden in Heijen” op 5 april niet door te laten gaan. Er zal naar een alternatieve datum worden gezocht.

Zondag 5 april zal EMM in samenwerking met de Heijense Revuegroep en het koor Nèj Hèjs een voorstelling geven in het teken van lijden en bevrijden in de parochiekerk van Heijen.

Voortkomend uit de plannen van muziekcommissie van EMM om ‘ The Passion’ uit te voeren en het verzoek van gemeente Gennep om in ieder dorp naar eigen invulling aandacht te besteden aan het thema 75 jaar bevrijding, is de voorstelling ‘ Lijden en Bevrijden’ ontstaan.   

Een zeer succesvolle samenwerking met de Heijense Revuegroep in 2009 heeft fanfare EMM doen besluiten om deze samenwerking nieuw leven in te blazen. 

Terwijl het orkest en de slagwerkgroep van EMM gedreven repeteren om een zeer uiteenlopend en muzikaal programma neer te zetten, zijn schrijvers Henk Lietmeyer en Sjaak Gisbers in hun pen geklommen om een passend script te schrijven. Er is een indrukwekkende verhaallijn ontstaan over de evacuatie, terugkomst en wederopbouw in en van Heijen, gebaseerd op een dagboek van Heijenaren.

De leden van de Heijense Revuegroep zullen de rollen uit het script vertolken afgewisseld met passende muzieknummers welke deels als verrassing blijven. Een klein tipje van de sluier zijn de nummers ‘ Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘ Vrij zijn’ van Marco Borsato, de Processie mars ‘Onze Lieve Vrouw Onder De Linden’ en een koraal van Bach ‘ O hoofd vol bloed en wonden’.

In de kerk zal een perfecte ambiance worden gecreëerd door middel van een professionele licht en geluidsinstallatie én een groot scherm waarop foto’s en films worden getoond uit bijvoorbeeld 1944 en 1945. Het altaar dient als podium, de kerkbanken zijn bestemd voor het publiek en de spelers zullen op creatieve wijze de overige ruimte benutten voor deze indrukwekkende voorstelling. De zang is in handen van Yvonne Willems, Barbara van Dijk, Manon Lambregts, mannenkoor Nèj Hèjs en het koor MIX uit Venray. Het combo bestaat uit Jan Luppes (basgitaar) en Bart Janssen (toetsen).

 

Praktische informatie:

Kaarten zijn voor €10,- per stuk verkrijgbaar bij d’n Toomp en het Heijs Hepke.

Bezoekers zijn vrij om een kussentje mee te nemen voor optimaal zit comfort tijdens de voorstelling.

Graag tot ziens op zondag 5 april, 15.00u in de kerk in Heijen,

Bestuur en leden 

Fanfare Eendracht Maakt Macht, Heijen