Gemeente Gennep is de eerste Limburgse gemeente waar komend jaar een 100% dekkend glasvezelnetwerk wordt aangelegd. Voldoende huishoudens en bedrijven in de kernen en buitengebieden stappen over naar glasvezel waardoor in elk geval één netwerkbedrijf glasvezel wil aanleggen in de kop van Noord-Limburg.

In Ven-Zelderheide stapt 52% over naar glasvezel. In Gennep 21%, in Milsbeek 36%, in Heijen 42% en in Ottersum 45%. De dorpen scoorden beter dan de stad. ”Dat was ook de verwachting”, aldus wethouder economie Janine van Hulsteijn. “In het buitengebied ervaren mensen meer problemen met hun internetverbinding dan in de kern Gennep.

Ambassadeurs
Van september tot eind december 2018 werd met inzet van een groot aantal ambassadeurs - inwoners van de gemeente - campagne gevoerd voor glasvezel met als doel minimaal 35 procent inschrijvingen. De informatiebijeenkomsten en inschrijfavonden werden druk bezocht. Van Hulsteijn: “Het animo in met name de dorpskernen was hoog. Dit mooie resultaat hebben we mede te danken aan de inzet van de ambassadeurs.  Ik ben enorm trots dat zij zoveel inschrijvingen hebben weten te realiseren. Vooral inwoners in het buitengebied zitten te wachten op supersnel internet via glasvezel. Het gaat er komen!” aldus de wethouder.

Hoe nu verder

Op dit moment worden netwerkbedrijven benaderd voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Al één gegadigde heeft zich gemeld. Met de beste aanbieder wordt een samenwerkingsovereenkomst opgesteld, waarna ontwerp van het netwerk start en vergunningen kunnen worden aangevraagd. Het streven is om nog voor de zomer met de aanleg te starten. Huishoudens en bedrijven die zich hebben aangemeld voor glasvezel kunnen naar verwachting vanaf eind 2019 gebruikmaken van het supersnelle netwerk.

Bron: persbericht gemeente Gennep

Gratis overstappen is nog mogelijk ...klik hier