07 juli 2022

opening jeu de boules baan

De wens van de Jeu de boules spelende leden van de KBO is werkelijkheid geworden.

De leden zouden graag zien dat er een Jeu de boules baan bij de dorpskamer zou komen. De wens werd opgepikt door het bestuur van de dorpskamer en zij gingen in gesprek met de gemeente Gennep. De gemeente wil niets liever dan tevreden burgers en voor het welzijn van de burgers vond men het een goed plan, zo blijft de burger in beweging en ontstaan er ontmoetingen en verbindingen. Mede daarom heeft de gemeente ook gezorgd dat er twee banken naast de baan geplaats zijn.

Donderdag 7 juli was het dan zover dat de baan officieel geopend werd, een beetje winderig weer en het zonnetje had moeite om er door te komen maar dat mocht de pret niet drukken er kwamen toch met namen oudere inwoners naar de dorpskamer om dit heugelijke feit bij te wonen. De voorzitter van de KBO heette de aanwezigen welkom en vertelde wat over de geschiedenis van het Jeu de Boulen , menigeen denkt dat de sport is ontdekt door de Fransen maar de Romeinen waren in hun tijd al bedreven in dit leuke spel. Het oudste lid van de KBO mvr. Mina Janssen werd gevraagd de opening te verrichten door het doorknippen van het lint en het gooien van de eerste bal naar het kleine balletje “de put” genaamd. Mina vond het een hele eer zei ze en staalde helemaal toen de bal in de buurt van de put kwam. Na een verdiend applaus is de baan geopend en heeft Heijen er weer een plek bij waar men gezellig bij elkaar kan zijn.

De voorzitter Piet van Rhijn haalde ook aan dat er naast de Jeu de boules baan een bewegingsbankje is gekomen, met dank aan alle sponsors van de dorpskamer. Het is een soort home trainer wat door spraakverwarring heel wat hilariteit veroorzaakte, u mag zelf raden waarom.

Na de opening was er in de dorpskamer tijd voor een kopje koffie met wat lekkers. Het was een gezellige drukte en waarschijnlijk zal dat in de toekomst vaker zijn nu er niet alleen binnen de dorpskamer wat te doen is maar dat buiten ook een activiteit te beleven valt door te Jeu de boulen of te “zitfietsen”.

Antoinette Linders

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------