opening past jaspersplein kort            
lentefeest 10   lentefeest.jpg2   lentefeest.jpg2.jpg3   lentefeest.jpg7
             
lentefeest 11   lentefeest 12   lentefeest   lentfeest13
             
lentefeest.jpg2.jpg5   lentefeest 13   lentefeest.jpg6    meer foto's van P. Manders

opening past jaspersplein helemaal

 

past jaspersplein bank

 

DSC01820

bank h m 1

 

bank mw

Lentefeest en feestelijke opening pastoor Jaspersplein Heijen!!

Op 1 april, nee, geen grap, is de feestelijke opening  van het vernieuwde pastoor Jaspersplein in Heijen. De feestelijkheden worden gecombineerd met het jaarlijks lentefeest van de promotiegroep van Hèjje Mojjer.

Hopelijk zijn de  weergoden ons aardig gezind, want van 14.30 u. tot 15.30 u. en van 16.00 u. tot  17.00 u. is er een openlucht concert in twee delen van de fanfare en de slagwerkgroep van E.M.M.

Om 15.30 u. is de officiële opening door wethouder Jan Welles en enkele sprekers van buurt/kerkbestuur en Hèije Mojjer.  Aansluitend  zal de voorzitter van de voormalige stichting Volksdansfeesten, André de Bruin, het gedenkmonument ter herinnering aan deze legendarische feesten onthullen. Hierbij past  uiteraard een Hongaarse dans door het Kansemble uit Nijmegen.

Maar er is nog meer te doen!

In de kerk is een expositie van lokale kunstenaars. Er zijn schilderijen, beeldwerken, en keramiek-kunst in diverse stijlen te bewonderen. Zelfs werk van een edelsmid.

Voor de kinderen zijn er diverse kinderspellen, een ballonnenwedstrijd, een schmink-stand, een ‘weitje’ met  lammetjes en een vuurkorf waar marshmallows kunnen worden geroosterd.

Bovendien zijn er nog kraampjes met o.a. stoommachientjes, de nieuwe projectgroep Historisch Heijen en uiteraard is er koffie, gebak en een drankje.

U komt toch ook?