schone maas  

Na het grote succes van de voorgaande jaren zal het project Schone Maas ook in 2017 weer plaatsvinden op zaterdag 18 maart van 8.30 tot ongeveer 12.30 uur. De gemeente Gennep roept verenigingen op om te komen helpen.

Help mee! Meld je aan vanaf 20 januari en verdien een mooi bedrag voor uw vereniging!

Jaarlijks blijft er na de hoogwaterperiode (maart/april) op de oevers langs de rivieren veel zwerfvuil achter. Dit ziet er niet uit en is ook nog eens slecht voor het milieu, de flora en fauna en de mens. Dit probleem kunt u als vereniging helpen verminderen. Samen maken we de oevers van de Maas en de Niers vrij van zwerfafval. Kunt u ook een stukje ‘Maas’ bij u in de buurt opschonen? Voor het opschonen van een tracé ontvangt u als vereniging een financiële vergoeding van € 300,-.
Wat vragen wij van u?
U stelt een groep samen van circa 10-20 enthousiaste personen die een tracé willen opschonen. In het kader van de veiligheid mogen er geen kinderen onder de 12 deelnemen. Kinderen van 12 t/m 18 jaar moeten in het bezit zijn van het A en B zwemdiploma en werken onder toezicht van een volwassene, die de verantwoordelijkheid draagt. U krijgt van ons handschoenen, hesjes, vuilniszakken en een kaartje met daarop het tracé dat u gaat opruimen.
Aanmeldformulier
Wilt u graag iets doen voor de gemeenschap en de kas van uw vereniging op een leuke manier aanvullen, meld u dan aan! Het aanmeldformulier staat bij het nieuws op www.gennep.nl. Voor het formulier, of met vragen kunt u ook contact opnemen met Edith Heijligers of Katelijne van Thiel-Klein via (0485) 49 41 41 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Aanmelden vanaf 20 januari 10.00 uur!
Er kunnen maximaal 25 verenigingen deelnemen. Om iedereen gelijke kansen te geven, start de aanmelding vrijdag 20 januari om 10.00 uur. We zien uw aanmelding graag vóór 6 februari 2017 tegemoet! Niet volledig ingevulde én te vroeg ingediende formulieren worden niet in behandeling genomen. Na 6 februari bekijken we het aantal aanmeldingen (op volgorde van binnenkomst) en maken we een indeling. Daarna informeren we u of uw vereniging deel kan nemen.
Voor meer informatie kunt u kijken op www.schonemaas.nl.