maandag 29 mei 2023

oktober 2017: Jubileumweekend LTC DE HEIKAMP 40 JAAR

logo ltcde heikampLTC de Heikamp viert haar 40 jarig bestaan op zaterdag 30 september met een tennisactiviteit voor de junioren, een toernooi en een feestavond voor de seniorenleden. Op zondag 1 oktober is er een jubileumbrunch en een toernooi voor zowel de junioren als de seniorenleden.
Alle activiteiten vinden plaats op het tennispark van LTC de Heikamp.

oktober 2017: Dames elftal VV Heijen nog steeds op zoek naar trainer

vv heijen logo 2Het dameselftal van VV Heijen is nog dringend op zoek naar een trainer. Het elftal heeft vorig seizoen aangetoond dat ze om de titel kunnen meestrijden. Wil jij meehelpen om het elftal dit seizoen kampioen te maken of wil je eens overleggen? Stuur een reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Frank Wijers 06-53302510.

 

oktober 2017: Melden overbodige verkeersborden

logo gemeente gennepDoor de borden de weg niet meer zien?

In de gemeente Gennep staan veel verkeersborden. De meeste borden zijn geplaatst omdat de wet dit verplicht. Maar er zijn ook ‘extra’ borden geplaatst naar aanleiding van klachten of verzoeken van inwoners. Het doel van deze borden is om de verkeersveiligheid te bevorderen.

Wat we niet willen, is een verkeerssituatie waarbij u door de borden de weg “kwijtraakt” of dat verkeersborden juist voor onveilige situaties zorgen. De gemeente Gennep inventariseert daarom of er overbodige borden zijn die we kunnen verwijderen. Of dat er borden op een onoverzichtelijke plek staan, bijvoorbeeld te dicht op elkaar of achter een boom, en daardoor slecht leesbaar zijn.

Meld een overbodig bord
Ziet u een verkeersbord dat naar uw mening overbodig is of niet goed staat, dan horen wij het graag.  Geef duidelijk aan welke locatie en welk bord het betreft en motiveer uw melding.
Wij gaan dan kijken of het bord daadwerkelijk weg kan, of verplaatst moet worden.

U kunt uw reactie mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  o.v.v. ‘Verkeersborden’ of telefonisch doorgeven via (0485) - 49 41 41. Wij horen graag van u; alvast bedankt voor het meekijken!

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 6 september 2017

25 september 2017: Donateursactie Fanfare EMM

logo EMMOp maandag 25 september vanaf 18.45 uur komen de leden van Fanfare EMM (in uniform) weer bij u langs voor de jaarlijkse donateursactie.
De (uniek genummerde) kaarten kosten € 5,00 per stuk. Ook dit jaar is er een loterij aan verbonden. Uit de verkochte kaartnummers worden 3 winnende nummers getrokken. De winnaars ontvangen een attentie die wordt geschonken door: De Troefmarkt en het Heijs Hepke.
 
Bestuur en leden Fanfare Eendracht Maakt Macht, Heijen dankt u voor uw bijdrage.

17 september 2017: Fietstocht W.C.A. door de Heijen

Zondag 17 september 2017 houdt Wielercomitë Afferden voor de vierde keer een gezellige fietstocht door de Maasduinen. Men kan dan inschrijven op de 25- of de 40 km afstand en de tochten zijn geschikt voor alle leeftijden. Start- en inschrijfplaats is eetcafé 't Kapelleke in Afferden en starten kan van 9.30 tot 12.00 uur.
De routes doen dit jaar maar liefst vier gemeenten aan. Behalve de gemeente Bergen komen de deelnemers door de gemeente Boxmeer, de gemeente Gennep en de gemeente Mook/Middelaar. Een afwisselende tocht die door mooie natuur en langs diverse mooie plekjes aan beide zijden van de Maas voert. Onlangs is door het bestuur de laatste puntjes op de i gezet wat betreft het definitieve tracé van de 25- en de 40- km tocht.
Inschrijven op de dag zelf kost 5 euro per persoon.

september 2017: Bladbakken voor herfstbladeren

logo gemeente gennepIn de herfst ontstaat er meer organisch afval. Gemeente Gennep zet zich in om de openbare ruimte schoon en netjes te houden. De veegploeg trekt wekelijks de wijken in. Ook u kunt helpen, door blad van gemeentelijke bomen in de bladbakken te werpen. Deze bakken plaatsen we in week 41 en 42 in Heijen op de volgende locaties: .

Lees meer...

september 2017: De Grens wordt 50 km per uur

de grens 50 kmBedrijventerrein De Grens in Heijen ligt buiten de bebouwde kom. En dus mag alle verkeer hier 80 kilometer per uur rijden. Dat is eigenlijk niet handig en zeker niet zo veilig. Al in 1998 bepaalde de provincie Limburg al dat hier verandering in moest komen. Het provinciebestuur besloot dat De Grens binnen de bebouwde kom moest komen te liggen.

Maar aldus geschiede niet. Om een of andere reden werd dat besluit nooit uitgevoerd waardoor het bedrijventerrein nu al 19 jaar 'illegaal' buiten de bebouwde kom ligt. Tijd om dat te veranderen, vindt Gennep. In Heijen komen de komborden op een andere plek te staan waarmee De Grens bij het dorp wordt getrokken. En de snelheid voor alle verkeer dus naar maximaal 50 kilometer per uur gaat.

Bron: de Gelderlander

augustus 2017: Snoei- en kapwerkzaamheden Heijen

logoOp donderdag 17 augustus vinden er snoei- en kapwerkzaamheden plaats aan de Heesweg in Heijen. Deze werkzaamheden duren van 7.30 tot 14.00 uur. De weg is gedurende de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk afgesloten voor doorgaand verkeer, wat hinder kan veroorzaken.

Bron: Gemeenterubriek Gennep, VIA Gennep 9 augustus 2017

mei 2017: Overleden: Martien Josephs

Parochienieuws van St. Dionysiuskerk:

Overleden: Martien Josephs, 82 jaar.
De uitvaartmis is aanstaande zaterdag 6 mei om 10.30 uur in de Parochiekerk H. Dionysius in Heijen. Martien wordt  aansluitend begraven op de begraafplaats in Heijen. Er is geen avondwake.

mei 2017: Huizen met een naam in Heijen

Het geven van namen aan huizen stamt uit de tijd dat er nog niet zoveel mensen waren en straten nog geen naam hadden. Als iemand dan de weg vroeg dan moest hij kunnen zeggen welk huis hij zocht. Bijvoorbeeld het rechtshuis, steenhuis, lohuis, of gewoon het huis van Pauwel de zoon van Willem. Ook stukken grond kregen een naam, bijvoorbeeld de braken.

De oudste straatnamen dateren uit de twaalfde eeuw en toen werd het gemakkelijker om de weg te vinden en aan te duiden. Tegenwoordig geven mensen hun huis een naam omdat ze trots zijn op hun huis of omdat ze iets van hun levenswijze of van zichzelf willen laten zien. (bron: Willem Wever)

Ook in Heijen hebben we huizen met een naam. Graag hoor ik of er een verhaal achter de naam van het huis zit. Laat het even weten!

heuveltje   tramhalte heijen  

Beste lezers,

Dit zijn de laatste huizen met een naam in Heijen.

Ik heb er 23 gevonden, misschien zijn er meer? Laat het weten!

Gerda

         
kamperhof   klom   molenhuis

Lees meer...

21-05-2017: Romée & Nick brabants kampioen en winnaar Masterclass (solisten)!

romy en nick traa   Romée en Nick Traa zijn op zondag 21 mei beide Brabants Kampioen solisten in de 3de divisie geworden. Romée deed dat op marimba met 'Turkish March' en Nick op multi-percussion met het werk 'Tork'. Tevens werd Nick winnaar van de Masterclass aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.
Op zaterdag 17 juni vindt in Heel het Nederlands Kampioenschap solisten plaats en zal de slagwerkgroep van EMM vertegenwoordigt worden door Romée, Nick en Robbin.

april 2017: Ondersteuning gezocht voor de kantine van V.V. Heijen.

logo VV Heijen origineel  

Onze kantinebeheer Ad van Zitteren wil graag op zaterdag en zondag ondersteuning voor een deel van de taken die hij verricht voor onze gezellige kantine.
De taken hoeven zeker niet bij 1 persoon te liggen.
Het is in de huidige tijd waarin wij leven veel beter behapbaar om deze taken te verdelen over een aantal mensen. Iedereen die deelneemt heeft dan per toerbeurt een beperkte dienst.
Dus…. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en hoe minder werk. Zo mooi kan het zijn.

Lees meer...

26-04-2017: Lintje voor Theo Lamers uit Heijen

th lamers  
Tijdens de lintjesregen op woensdagochtend 26 april reikte burgemeester Peter de Koning aan zestien inwoners van de gemeente Gennep een eremedaille uit. Alle decorandi werden benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.
Een videoverslag  van de uitreikingen in Pica Mare in Gennep kunt U zien door te klikken op deze link ...>>>
 

maart 2017: Robuust kunstwerk op rotonde N271 van Heijenaar Ysbrandt Roovers

IMG 20170203 WA0006

foto: Wilma Verhasselt

 

Op de rotonde N271/N291 is een groot kunstwerk geplaatst van de Heijnense kasteelheer Ysbrandt Roovers. Dit kunstwerk verwijst naar de verderop gelegen ruïne van het Genneperhuis. Met de plaatsing is een langgekoesterde wens van Roovers in vervulling gegaan. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Gennep, de Provincie Limburg en Autobanden Hopmans in Heijen, die de rotonde voor reclamedoeleinden heeft geadopteerd.

Bron: maasduinencentraal.nl

februari 2017: Sjoenkelbal

sjoenkelbal  

Carnavalsdinsdag in Schuttershof: Sjoenkelbal.

Muziek: Duo Boemerang

Aanvang: 15.00 uur

Entree: gratis

Ge zit BOEM op de urstE Rang!!!

februari 2017: Route optocht carnaval

carnavalsoptocht   

Start: dorpsplein – Nieuwwijkstraat – Acaciastraat – Berkenstraat – Esdoornstraat – Heikampseweg – Sleen – Hermelijnstraat – Boommarterstraat – Hermelijnstraat – Meidoornstraat – Pastoor Jaspersplein – Hoefstraat – Vogelkersstraat – Heesweg – Dionisiusstraat – Nieuwwijkstraat – Einde: Dorpsplein

TIJDSCHEMA

14.00 uur:                        Start optocht. Graag om 13.30 uur aanwezig op het dorpsplein

Rond 15.30 uur:              Prijsuitreiking jeugd op het dorpsplein

Rond 21.30 uur:              Prijsuitreiking volwassenen in zaal “Schuttershof”

februari 2017: Prins Hoender 1 Mini 1

 prins hoender 1 mini 1 2017

 

 

Tijdens het Hoenderbal is prins geworden van c.c. Rap naor de Tap: Prins Hoender 1 mini 1 (Tijn Wabeke)

Prins Hoender 1 Mini I voor z'n eigen prinsenwagen: de enige echte shagmobiel!

 
Proklemasie

 

  prins hoender 1 mini 1

februari 2017: Hoenderbal in Heijen

hoenderbal 2017  

Gullie hèd het allemaal geheurt van onzen prins Ed: kom allemaal naar het Hoenderbal. Want dit jaor wordt de nèje prins in een nèj hoendervelleke gestopt. Komt het allemaol zien op vrijdags vur d'n carnaval en dat is dit jaor op vierentwintig fèbrewaorie tweeduuzendzuvventien in Café Plan B in Heijen, nèvve Gennep. Bij d'n Paasplas, witte wel, waar d'n boten scheef liggen wah kel. 

De entree is gratis en het thema is BacktoBasic en Ed. Dus ge mucht kiezen aan welk thema ge mit duut.

Henny Gieben is naar het verre oosten gereist om niemand minder dan oud-Feyenoord speler Sjinji Ono te interviewen. Hij spreekt over carnaval, prins Ed en het Hoenderbal.   promofilm Hoenderbal

februari 2017: Programma "de Wortelpin"

prins Marco 1

prins Marco 1

 

25 februari: Zotte Zaoterdag 20:30 - 02:00  Café / Zalen Schuttershof,

26 februari: Optocht Gennep 13:30 - 16:00

26 februari   Pleebeksjo   16.30     Café / Zalen Schuttershof

27 februari: Optocht Heijen14:00 - 16:00 

27 februari: Heijse kroegentocht 16:00 - 21:00 

27 februari Optochtbal 21:00 - 02:00 Café / Zalen Schuttershof,

28 februari Sjoenkelbal 15:00 - 23:00 Café / Zalen Schuttershof,

prins Lasse 1

jeugdprins Lasse 1

jeugd prins en prinses

kruumelpaartje 2017:

kruumelprins Vince I
en kruumelprinses Lindy I

meer informatie op www.wortelpinheijen.nl

februari 2017: Zij Actief organiseert een informatieavond

zijactief logo  

Zij Actief organiseert op donderdag 16 februari een informatieavond in Zaal Schuttershof met notaris Teeuwen uit Boxmeer. De onderwerpen op die avond zijn: testament, levenstestament en schenkingen.

Aanvang van de avond is 19.30 uur.

Voor leden gratis. Niet leden betalen € 3.50.

U bent van harte welkom.

februari 2017: Historisch Heijen

Heijen 1966 Archief Gerrie Franken via Gisela Lamers 2kopie Bron: Gisela Lamers  

In april 2016 is de werkgroep Historisch Heijen opgericht en later onderdeel geworden van vereniging Hèjje Mojjer. In Hèjs Nèjs heeft u hierover kunnen lezen.

Doel van de werkgroep is om Heijen van vroeger (circa 1970 en ouder) in beeld te brengen. Dat kan natuurlijk het beste met foto’s, maar ook met kaarten van straten en gebouwen, briefkaarten, lucifermerken met Heijen erop, etc.

Tot ons grote genoegen hebben wij de omvangrijke verzameling van foto’s, kaarten etc. van wijlen Jacques van Dijck en Wim Verhoeven al mogen scannen. Ook enkele andere (familieleden van) Heijenaren hebben materiaal beschikbaar gesteld. Hartelijk dank daarvoor.

lees meer

 Nieuws over Historisch Heijen kunt u ook lezen via de button "Historisch Heijen" boven in de balk.

januari 2017: Opruimactie Schone Maas

schone maas  

Na het grote succes van de voorgaande jaren zal het project Schone Maas ook in 2017 weer plaatsvinden op zaterdag 18 maart van 8.30 tot ongeveer 12.30 uur. De gemeente Gennep roept verenigingen op om te komen helpen.

Help mee! Meld je aan vanaf 20 januari en verdien een mooi bedrag voor uw vereniging!

Lees meer...