header.png
dinsdag 7 juli 2020

november 2019: AED sportpark “De Heikamp” Heijen

6 minuten…
De cruciale tijd bij een hartstilstand is de eerste 6 minuten. Hoe sneller iemand gereanimeerd wordt, hoe groter de kans op leven én leven met minimale schade. Voor de professionele hulpverlening is het vaak lastig om binnen deze tijd bij een slachtoffer aan te komen. Als burgerhulpverlener start jij in die kritieke minuten de eerste hulp op.

Jouw taak als burgerhulpverlener
Wanneer 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen de burgers die het dichtstbij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. Je gaat naar het slachtoffer toe (of haalt eerst een AED, afhankelijk van de oproep) en je start de reanimatie alvast op. Dat kan handmatig zijn of met behulp van een AED. Je reanimeert net zo lang totdat de ambulance is aangekomen en professionals het werk van je overnemen.

Ben je enthousiast geworden dan kun je jezelf ook als je geen lid van de voetbal of tennisvereniging bent aanmelden via onderstaande contact personen.

Aan de cursus zijn geen kosten verbonden echter wordt wel gevraagd om je na afloop te registeren bij hartslagnu.nl zodat je ook oproepbaar bent in geval van een calamiteit.

Bij een minimaal aantal aanmeldingen van 8 personen, wordt in overleg met gemeente Gennep een nieuwe cursusavond georganiseerd. Deze cursus zal gehouden worden tussen februari en maart 2020 en vinden plaats in de kantine van de voetbalvereniging of tennis vereniging.

Mocht je vragen hebben alvorens je jezelf aanmeld dan kun je ook terecht bij onderstaande personen.

Lars Kerkhoff                          06-37404238              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Roland van Bree                    06-46110810              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Richard Keuninx                    06-10038887              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.